Bezoek mijn nieuwe website op www.drvuyk.nl

  Welkom
  Algemeen
  Nieuws
  Operaties
     Mohs huidtumor
      chirurgie

     Huidtumoren KWF
     Huiddefect
      Reconstructie

     Rhinoplastiek
     Septumplastiek
     Mentoplastiek
     Otoplastiek
     Littekens
     Blefaroplastiek
     Blepharoplastiek
     Wenkbrauwen
     Facelift
  Verzorging na operaties
  Epistaxis
  Ethiek
  Curriculum Vitae
  Publicaties
  Veel gestelde vragen
  Hoe kunt u ons bereiken
  Preventie
  Gezondheid risico's van      roken
  Video
  Persoonlijke informatie  Gezondheid risico's van roken dinsdag 20 februari
Gezondheid risico's van roken


Introductie:
 
Als arts word ik geconfronteerd met ziekten en verdriet. Dat ik mensen hierbij mag helpen is een voorrecht. Een aantal ziekten zijn echter terug te voeren zijn op leef gewoontes van mensen. Deze verdrietige situaties zijn dus in principe te voorkomen.

Stel dat iedereen een normaal gewicht heeft, een half uur per dag beweegt, gezond eet ,en niet rookt, dan zouden daar mee een derde van de ziekenhuizen leeg komen te staan!

Roken is daarbij een enorme negatieve factor. De lijst van ziekten die mede door roken veroorzaakt wordt is indrukwekkend lang.

Zie de site hier onder en dan mn hoofdstuk 6 tot en met 14 http://globalink.org/tobacco/trg/Chapter11/table_of_contents.html#Author

Iedereen die rookt heeft zeker gedacht dit nooit mee te hoeven maken.............

Mijn grootste wens is dat Nederland stopt met roken. Wat een enorme hoeveelheid verdriet zou hier mee voorkomen kunnen worden.

Er zijn vele internet sites te vinden waar hulp word geboden. Kijk eens onder het hoofdje stoppen met roken ,bv naar de site van Stivoro.

Bij operaties is het aangetoond dat roken een veel slechtere genezing tot gevolg heeft. Dit is niet met goede techniek te compenseren. Huid transplantaten slaan vaker niet aan en huidlappen kunnen ook deels zwart worden. Dit ten teken dat niet genoeg zuurstof de wond bereikt. U moet dus met roken stoppen voor de operatie. En bedenk goed dat nicotine pleisters net zo slecht zijn voor de genezing als roken zelf.

Veel sterkte in dit proces waarin velen U zijn voor gegaan
 
Groet,
Hade Vuyk.
 
© 1999-2018 Dr. H.D. Vuyk